ردپای آنغوزه به دنیای اشتغال و صنایع دارویی

تاریخ انتشار: سه شنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۵ | ۲۰:۰۲ ب.ظ
ردپای آنغوزه به دنیای اشتغال و صنایع دارویی  هم اکنون بیش از ۲ هزار نفر در کهگیلویه وبویراحمد به کشت گیاه دارویی آنغوزه و برداشت شیرابه آن مشغول هستند. به گزارش ترنم دنا،از هر بوته این گیاه دارویی،حدود ۱۰۰گرم شیرابه تولید می شود،محصولی ارزشمند که هر کیلوگرم آن یکصد هزار تومان به فروش می رسد.  شیرابه این گیاه قیمتی که در صنایع دارویی […]

 هم اکنون بیش از ۲ هزار نفر در کهگیلویه وبویراحمد به کشت گیاه دارویی آنغوزه و برداشت شیرابه آن مشغول هستند.

۵۵۶۰۸۵۱_۳۰۶به گزارش ترنم دنا،از هر بوته این گیاه دارویی،حدود ۱۰۰گرم شیرابه تولید می شود،محصولی ارزشمند که هر کیلوگرم آن یکصد هزار تومان به فروش می رسد.  شیرابه این گیاه قیمتی که در صنایع دارویی کاربرد زیادی دارد،۴ سال طول می کشد تا استحصال شود،توزیع بذر مجانیدر کنار هزینه بسیار کم کاشت و برداشت موجب شده است تا هم اکنون ۲۴ هزار هکتار از مراتع استان به کشت این گیاهاختصاص یابد.  گیاه آنغوزه در فصل پاییز بذر افشانی می شود و در تابستان هر سال شیرابه آن استحصال می شود  شیرابه حاصل از آنغوزه به کشورهای هندوستان،امارات و آلمان صادر می شود،اما به علت نبود صنایع تبدیلی و فراوری و همچنین صنایع بسته بندی،این محصول ارزشمند از سوی دلالان از بهره برداران خریداری و با قیمت چندین برابر صادر می شود.  جلوگیری از فرسایش خاک در مواقع بارندگی و تامین علوفه بیشتر برای چرای دام از دیگر مزایای کاشت آنغوزه محسوب می شود.

آنغوزه از گیاهان دارویی مهم تیره چتریان با خواص فراوان است.
گیاه تولید کننده آنغوزه به نام‌های فارسی خوراکما، آنگوزاکما و کورن کما، بوته ای بزرگ، علفی و چند ساله است که ارتفاع آن گاهی به ۲/۵ متر می‌رسد. ساقه آن نسبتاً محکم و ضخیم با سطحی خشن است.
برگ‌های قاعده بزرگ و ضخیم هستند؛ به طوری که طول آن‌ها تا ۶۰ سانتی متر می‌رسد. این برگ‌ها تقسیمات زیادی دارند به طوری که به قطعاتی (لوب دار) دندانه دار تبدیل می‌شوند.
گل‌های این گیاه زردرنگ هستند و به صورت گل آذین چتری در انتهای ساقه قرار می‌گیرند.

میوه ها دوفندقه ای، بیضی شکل و تقریباً مسطح می‌باشند که روی هر کدام پنج خط وجود دارد و کناره ها بال مانند هستند. رنگ میوه‌ها قهوه ای تیره است. از ریشه یا قاعده ساقه این گیاه بر اثر تیغ زدن ماده ای به نام اولئوگم رزین به دست می‌آید که به آنغوزه مشهور است. آنغوزه ابتدا شیری رنگ است و مزه ای تند و تلخ و نیز بوی بد و متعفنی دارد که تهوع آور است؛ به همین دلیل از قدیم به نام مدفوع شیطان معروف شده است. این گیاه در ایران (استان خراسان، بلوچستان، کرمان و نواحی جنوبی) وجود دارد.

 خواص آنغوزه به طور خلاصه
۱٫ برای کشتن کرم‌های داخل باغچه هنگام آبیاری مقداری آنغوزه را در پارچه‌ای گذاشته و داخل آب جلوی شیلنگ بگذارید.
۲٫ محرک نیروی جنسی است.
۳٫ ادرارآور و ضد سوزش ادرار است.
۴٫ برطرف کننده بلغم است.
۵٫ هضم کننده غذا است.
۶٫ درمان کننده رماتیسم و نقرس و سیاتیک است.
۷٫ برای درد کمر و مفاصل مفید است.
۸٫ درمان کننده امراض سینه از جمله آسم است.
۹٫ دم کرده انجدان رومی تمیزکننده خون کبد است.
۱۰٫ برای درمان تب‌ها سودمند است.
۱۱٫ درمان کننده بواسیر
۱۲٫ برای درمان ذات‌الریه، برونشیت و سرفه و سرماخوردگی به کار می‌رود.
۱۴٫ خوردن انجدان باعث رفع سموم جانوران سمی می‌شود.
۱۵٫ کاهش دهنده فشار خون

انتهای پیام/

آخرين اخبار
پر بحث ترين
ایده برتر
تابناك وب
تابناك وب
ترنم دنا
تابناك وب
تابناك وب
محل كد آمار
css.php